PERMAFROST
El permafrost és la capa del subsòl de l'escorça terrestre que es troba congelada de manera permanent degut a la seva naturalesa, no per cap incident. Es troba en el subsòl del planeta, específicament a Sibèria, Noruega, Tibet, Canadà, Alaska i en illes ubicades al Oceà Atlàntic Sud. Ocupa entre el 20% i 24% de la superfície de la Terra, una superfície similar a la que ocupen els deserts, però on pot desenvolupar-se vida.
L'estructura del Permafrost es divideix en dues capes:
- Pergelisol: la més profunda.
- Molisol: la més superficial, que tendeix en descongelar-se més fàcilment.
En realitat el permafrost no és gel, sinó sòl congelat que pot ser extremadament pobre en roca i sorra o bé ric en matèria orgànica.
PERÒ... PER QUÈ EL DESCONGELAMENT DEL PERMAFROST ÉS TAN PERILLÓS?
En el permafrost es troben retinguts 1,8 billions de tonelades de gasos CO2 i metà. Degut a l'augment de les temperatures aquest gel s'ha començat a descongelar a un ritme important i forma imparable. Per tant, si es descongela, aquests gasos arribarien a l'atmosfera i podria arribar a ser la fi del nostre planeta tal i com el coneixem, ja que aquests gasos són els principals responsables de l'efecte hivernacle i per tant del canvi de composició de l'atmosfera.

.jpg)