top of page

GESTIÓ DE RESIDUS TECNOLÒGICS

Anualment, es generen més de 40 milions de tones de residus tecnològics,  els residus tecnològics es generen tres vegades més ràpid que la resta de residus del món fins arribar a igualar els plàstics, la diferència és que els residus tecnològics són molt més perillosos a més de que no el reciclen correctament.

DE QUÈ ESTAN FETS?

Els aparellls tecnològics estan formats per diversos elements tòxics com el plom, el mercuri, el cadmini, la plata, el coure, l'òxid de plom i altres que poden afectar al medi ambient i a la salut de la població.

QUÈ SÓN ELS RESIDUS TECNOLÒGICS?

Són tots aquells aparells que per funcionar necessiten la corrent elèctrica o camps electromagnètics i els aparells necessaris per generar, transmetre i mesurar aquestes corrents que estan destinats a una tensió no superior a 1.000V en corrent alterna i 1.500 V en corrent continu; per exemple els microones, reproductors de música, ordinadors etc.

RT.jpg

COM ES RECICLEN?

Avui en dia si es fes una correcta gestió dels residus tecnològics es podria recuperar el 100% dels materials utilitzats, es podria minimitzar l'impacte mediambiental per la reducció dels residus al medi i la reducció en l'explotació de matèries primeres. 

 

Les gestions que s'acostumen a fer actualment són:

  1. Reutilització / Reparació: es opta per reparar aparells sempre que sigui possible i sinó ho és, es porten a la planta de tractament.

  2. Reciclatge: es desmunten i es descontaminen de substàncies perilloses.

  3. Valorització energètica:  es busquen altres usos energètics als materials dels aparells electrònics.

  4. Eliminació: és l’eliminació d'aparells o dels seus components quan no es poden reutilitzar.

  5. Plantes de tractament: els residus electrònics es transporten a plantes de tractament  per als processos de descontaminació, desmuntatge.

  6. És important que tots els aparells estiguin identificats amb la següent etiqueta  

plastics recorregut.png
* Comunica't amb nosaltres si tens algun dubte.
Aquest blog està realitzat per alumnes de 4t ESO que cursen Biologia i Geologia a l'escola Verge de la Salut.
bottom of page